Kermis Oss: Het laatste nieuws

Osse kermis gaat door

17-07-2020
Kermis Oss, Osse kermis gaat door
De kermis in Oss, die normaal gesproken van 13 tot 19 augustus, gehouden zou worden, maar door de Corona crisis was geannuleerd gaat toch door.
“De behoefte om er even uit te kunnen is groot.”
De Osse kermis wordt niet zoals gewoonlijk in het stadscentrum gehouden maar op het parkeer terrein bij de Rusheuvel, en in het Jan Cunenpark komt een Nostalgische kermis.

Wethouder Thijs van Kessel:
"We begrijpen allemaal dat een kermis in een normale vorm niet kan, het centrum van Oss wordt alweer druk bezocht, dus een kermis in het centrum vindt ik niet handig".

De terreinen zullen worden afgeschermd met hekken, zodat er controle is op de toegang. De Wethouder heeft bepaalt dat het een ‘alcoholvrije’ kermis gaat worden. Om de kermis coronaproof te kunnen organiseren is ‘boerenverstand’ nodig en alcohol past daar volgens de wethouder niet bij.

Welke attracties en waar deze komen te staat, wordt de komende weken duidelijk. Ook is het tot 24 juli is het mogelijk om hiervoor een aanvraag in te dienen.

Een reden om de kermis in Oss door te laten gaan heeft te maken met de positieve verloop van de kermis in Berghem. De maatregelen die daar getroffen zijn hebben prima gewerkt, mensen werden aangesproken op hun gedrag en mede daaruit blijkt dat een kermis in Oss moet kunnen!
Bron: Ossekermis.nl